Istebna, Jaworzynka, Koniaków
Jednym słowem Trójwieś!

Edukacja, zdrowie, bezpieczeństwo - WCP KUBALONKA

wróbelek - Nie 20 Sty, 2008
Temat postu: WCP KUBALONKA
Mam propozycję aby dodać temat dotyczący WCP Kubalonka . Właśnie wróciłam z tego szpitala ale zanim tam wyjechałam szukałam jakichkolwiek szerszych opini ale nigdzie nie ma takich informacji .Wróciłam i szczerze mówiąc jestem zszokowana tym co tam zobaczyłam . Zaczną od tego ,że personel , czyli lekarze , pielęgniarki , ogólnie cały personel medyczny i nie tylko -przesympatyczni , okolice piękne , ludzie z okolicy super . Niestety warunki sanitarne - tragedia ,masa ludzi jedna maleńka stołówka na której posiłki wydają od 12 do 13.30 - jeden drugiemu stoi niemalże nad głową aby zjeść posiłek , jedni odchodzą od stołów , drudzy zasiadają nikt nie ściera tych stołów zanim drudzy usiądą , łazienki albo w miarę ładne ale zimne - kąpiel dzieci odpada , albo ciepłe ale stan czystości odbiega od zadawalającego , popsute spłuczki przy sedesach - tak wygląda oddział bez łazienek przy pokojach . W ostatnim czasie panuje tam ,,wymiotówka - posrakówka "i szerzy sie ostro ale będąc tam i widząc to- tylko współczuję całemu personelowi ,że muszą pracować w takich warunkach . A jeśli ktoś tam się wybiera nie mówię ,że odradzam , ale radzę zabrać leki p/biegunkowe , p/ wymiotne - zapłacić za pokój z łazienką i zabrać wszelkie potrzebne leki dla opiekuna -jak opiekun zachoruje - lekarz przyjmuje tylko w określonych godzinach a do apteki trzeba zjechać do Wisły lub Istebnej -a jak nie masz swojego pojazdu - to cieniutko .
Zaznaczam ,że personel szpitala naprawdę przesympatyczny i ludzie z Istebnej i okolicy także , i mam nadzieję ,że jeszcze wybiorę się w te okolice bo naprawdę warto.

penelopa - Nie 27 Sty, 2008

Pierwszy list napisał/a któres z tamtejszych lekarzy,żeby podnieśc swoj nadszarpnięty prestiż. Jest to niemal hymn pochwalny na cześc tej jednej grupy w tym szpitalu.Skoro ktoś tam remontował łazienki to dlaczego nie pomyślał o powiększeniu stołówki?skoro cały czas powiększa się zaplecze hotelowe?Co do włsnych lekarstw-to wktórym szpitalu w dzisiejszych czasach dostajemy wszystko? Niemal w każdym trzeba miec swoje lekarstwa,bandarze a nawet strzykawki!!!A to jak lekarze traktują matki-pozostawia wiele do życzenia!Tak jak i dyrektor tamtejszej placówki prawdopodobnie wychodzą z założenia -przyjadą następne!
Dawid - Pon 28 Sty, 2008

Nie jest tajemnicą jak dyrektor WCP kubalonka traktuje pracownikow ,znam to z autopsji bo bylem jednym z nich.Traktuje wszystkich skandalicznie"banda wiesniakow'' to jego slowa....Dzial techniczny powinien sam sie zwolnic i nie pozwalac sobie na takie traktowanie.Zebrania ktore organizuje nadaja sie do'' smiechu warte'',jedna wielka komedia.Nie bede sie wypowiadal na tematy czystosci itd bo to jest wstyd ze tak wielki osrodek jest w takim stanie.Ogolnie mowiąc ten człowiek nie ma zielonego pojęcia o tym co stara sie robic i wszyscy na tym cierpią.Nie bójcie sie ludzie walczyc o swoje bo komornicy i sądy są po waszej stronie.Pozdrowienia dla całego personelu WCP Kubalonka.
Helena - Pią 08 Lut, 2008

:689:
Odważna - Sob 16 Lut, 2008

Czy ktoś wie dokąd zmierza Sanatorium z jego dyrektorem ?!!!!
Jest coraz mniej dzieci !!!
A może ktoś świadomie dąży do upadłości ?!!!
Ludzie kreatywnie myślący są podobno szykanowani i w miarę możliwości eliminowani !!! Przykładem niech będzie jeden z lekarzy który wylądował w szpitalu z poważnymi dolegliwościami sercowymi !!!
A gdzie jest załoga ?!
Gdzie są związki zawodowe ?!
GDZIE JEST RADA SPOŁECZNA SANATORIUM !!!!!!
Podobno członkami rady społecznej są ludzie z Trójwsi !!! Czyżby obojętny im był los prawie 200 pracowników ?!!!
GDZIE JEST WRESZCIE ORGAN ZAŁOŻYCIELSKI ?! Czyżby wszystko było już zdecydowane i "pozamiatane" ?!!

Izka - Sob 16 Lut, 2008

Jako pracownik WCP nie chciałam się wypowiadać w tym temacie. Ale chyba jednak muszę...
Owszem, co do warunków nie jest idealnie, ale na bierząco ciągle są przeprowadzane jakieś remonty. Kiedyś będzie i ciepło i ładnie.

Odważna, uważałabym z tak ostrymi słowami, bo z tego co mi wiadomo, pobyt w szpitalu jednego z lekarzy nie jest spowodowany żadnym szykanowaniem ani chęcia wyeliminowania. To starsza osoba, w tym wieku problemy sercowe to raczej normalka...

Pracuję tam dopiero od roku, ale z tego co słyszałam od moich koleżanek i kolegów z pracy, to nasz ówczesny dyrektor wyprowadził ten zakład ze skraju bankructwa, na jakim pozostawił go jego poprzednik. Stara się o różne dotacje. Więc ideałem nie jest, ale do upadłości raczej nie dąży.
Nikogo tu nie bronię, sama uważam że dział techniczny zarabia o wiele za mało. Chcialam tylko sprostować, bo zaczęły tu padać zbyt ostre słowa...

Pozdrawiam wszystkie moje koleżanki i kolegów z pracy :)

Odważna - Sob 16 Lut, 2008

Izka napisał/a:
Odważna, uważałabym z tak ostrymi słowami, bo z tego co mi wiadomo, pobyt w szpitalu jednego z lekarzy nie jest spowodowany żadnym szykanowaniem ani chęcia wyeliminowania

Co jest ostrego w tych słowach ?
Ja mam zupełnie inne i wiarygodne informacje. Chyba jesteś jedną z niewielu która jest zadowolona. Pochwal się pielęgniarkom, pracownikom kuchni i innym że jesteś zachwycona. Na pewno Ci przyznają rację....
Izka napisał/a:
Pracuję tam dopiero od roku

I pewnie dlatego słabo się orientujesz co na prawdę w trawie piszczy...
Osobiście życzę Tobie i wszystkim tam pracującym powodzenia. Dyrektorowi również. Na dzień dzisiejszy z sanatorium napływają niepokojące informacje że panuje tam wszechobecny strach przed dyrektorem i jego "współpracownikami", że wszystko zmierza do jakiegoś niewiadomego przekształcenia (stąd te remonty), że coraz mniej dzieci...
Pozdrawiam :706:

Izka - Sob 16 Lut, 2008

Kobieto czytaj ze zrozumieniem.
Wiem jakie jest zdanie pielęgniarek, pracowników kuchni, wszystkich... rozmawiam z nimi na codzień...
Nie napisalam też że jestem zadowolona ani zachwycona! Nie dopisuj sobie, ok?
A ostrymi slowami nazwałam zwalanie choroby dyrektora ds. lecznictwa na sumienie dyrektora naczelnego. Tyle w tym temacie.
Nie dyskutuję z tobą, skoro masz lepsze źródła informacji o wszechwiedząca.

Jaśko - Nie 17 Lut, 2008

Haha:D fajnie "panuje tam wszechobecny strach przed dyrektorem i jego "współpracownikami" ". To było dobre. Myślę, że może jakiś mały strajk pracowników. A biały personel powinni wysłać według mnie na Marsa. Czego oni jeszcze chcą??? Pensje maja o wiele większe niż zwykli pracownicy a jeszcze im mało. Zero szacunku dla takich ludzi. Według mnie powinni przez rok pobyć w Afryce czy np Irak albo Afganistan. To dopiero by się im oczy otworzyły i zobaczyli co to praca. Bo tam to mają raczej wakacje;P :706: Pozdro A co do samej Kubalonki to byłem 3 tygodnie i nie narzekałem. Belveder to nie był ale ogólnie spoko. Jedzenie dobre, umyć się i spać też bylo gdzie. Nie narzekałem.
Odważna - Nie 17 Lut, 2008

Cytat:
Kobieto czytaj ze zrozumieniem

Bardzo się staram...
Izka napisał/a:
Nie napisalam też że jestem zadowolona ani zachwycona

Masz rację. Przepraszam.
Izka napisał/a:
zwalanie choroby dyrektora ds. lecznictwa na sumienie dyrektora naczelnego

Problem w tym że ja nie zwalam kobieto czytaj ze zrozumieniem :) pisałam że tak jest podobno...
Izka napisał/a:
Nie dyskutuję z tobą, skoro masz lepsze źródła informacji

Zupełnie nie rozumiem. Zazdrościsz mi źródeł informacji. Jeśli w sanatorium jest OK to własnie powinnaś ze mną dyskutować i bronić swoich argumentów. Jako pracownik powinnaś także bronić swojego miejsca pracy!!! Wybacz ale Twoje obrażanie sie przypomina trochę przedszkole.
Proponuję lekturę wszystkich postów w tym temacie... wnioski nasuwają się same...

[ Dodano: Nie 17 Lut, 2008 ]
Jaśko napisał/a:
Pensje maja o wiele większe niż zwykli pracownicy a jeszcze im mało. Zero szacunku dla takich ludzi.

Chyba jesteś młodym i niedoświadczonym człowiekiem. Wolę pozostać bez komentarza.
P.S. Każdy człowiek - również Ty - wymaga szacunku !!!

Jaśko - Nie 17 Lut, 2008

Jestem młody to fakt. Faktycznie szacunek należy się każdemu. Jeśli kogoś uraziłem to przepraszam z mojej strony.
Ale Odważna sama przyznaj, że co do zarobków to powiedzialem prawdę i tego mi nie mozesz zarzucić. Ludzie płacą ciężkie pieniądze na opiekę zdrowotną, a jak człowiek przyjdzie do lekarza to często odchodzi z kwitkiem. Nie słyszałaś o ostatnich strajkach. Lekarze odchodzą od łóżek pacjentów. Ja się pytam a gdzie przysięga Hipokratesa????

miroo - Nie 17 Lut, 2008

Jak Jozek P. był dyrektorym na Kubalónce tóż było nejlepij. Szkoda że go teraz ni ma jyny jacysi partacze.
O co chodzi odważnej? Nie umiy rozmawiać jyny każdego ciegnie za słowo? Dołbyś spokój!

tobiasz - Nie 17 Lut, 2008

Dyrektor chyba nie jest taki najgorszy - ma swoje plusy. Bo przynajmniej ma układy i wejścia aby załatwić pieniądze na niezbędne remonty. Wiadomo, że nie da sie wszystkiego zrobić od razu w tak wysłużonym i potężnym budynku. I z tym akurat sobie radzi. Problemem jego jest podejście do zwykłych pracowników z obsługi. Ten brak poszanowania i ciągłe poczucie wyższości. Poniżanie i obrażanie na porządku dziennym. I do tego ta banda lekarzy nierobów, którzy nigdzie indziej nie mieli by się tak dobrze jak na Kubalonce, a jeszcze sie im strajkować chce.. :704: Paranoja.. Ile zarabia tam taki lekarz a ile zwykły pracownik ???
Odważna - Pon 18 Lut, 2008

"Jaśko"
z Twoim ostatnim postem zgadzam się całkowicie. Wcześniej się trochę niezrozumieliśmy bo Ty odnosiłeś się do sytuacji w całym kraju a ja do WCP.

Helena - Pon 18 Lut, 2008

Odważna - Pią 29 Lut, 2008

monika napisał/a:
wystarczy spędzić noc z dyrektorem jak to robią inne i co mają co ste go owszem lepsze stanowiska i grubsze portfele

Czy to może być możliwe ?!
Przecież to brzmi jak sexafera w "Samoobronie" gdzie władcy uprawiali (według zeznań świadków) seks z podwładnymi za stanowiska !!!
Czyżby szykowała się kolejna sexafera ?!
Trudno w to uwierzyć !!!

Helena - Sob 01 Mar, 2008

monika - Sob 01 Mar, 2008

Tak rusza Sie temat
Dawid - Pon 03 Mar, 2008

hehe widze ze ruszyła batalia na tego czlowieka zwanego dyrektorem(smiech na sali)wyciągajcie dalej syf na swiatlo dzienne,z przetargami prawda >nie wolno panie jakis tam robic przekretow bo kiedys to wyjdzie dalej i co wtedy? Wystarczy jeden telefon do odpowiednich instytucji i juz beda gilgac pan Rz....
Odważna - Sob 08 Mar, 2008

Dawid napisał/a:
hehe widze ze ruszyła batalia

A mnie się wydaje że się skończyła...

userek2 - Sob 08 Mar, 2008

Jesli macie dosc cenzury i wycinania waszych postow, piszcie tutaj, to strona niezalezna. mozecie wstawic swoje posty z uwagami o wcp kubalonka

[ Dodano: Sob 08 Mar, 2008 ]
http://free4web.pl/3/2,15...FB31966F53499E2

to wolna strona na ktora nie zapraszamy izy. ona ma do dyspozycji tablice ogloszen obok biura, i obawiamy sie ze sobie zniszczy tipsy na klawiaturze. to lekkopolsrednio wyksztalcona urzedniczka, musi dbac o image swojego szefa

Odważna - Sob 08 Mar, 2008

userek2 napisał/a:
Jesli macie dosc cenzury i wycinania waszych postow

Czy mam rozumieć że na naszym forum jest cenzura ???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

userek2 napisał/a:
to wolna strona na ktora nie zapraszamy izy

Co prawda "Iza" się kiedyś na mnie obraziła... ale jeśli strona jest wolna to powinno być tam także miejsce dla "Izy"...

konfident - Sob 08 Mar, 2008

userek2 napisał/a:
esli macie dosc cenzury i wycinania waszych postow

Co rozumiesz poprzez stwierdzenie cenzura na forum?

userek2 - Sob 08 Mar, 2008

oczywiscie ze jest miejsce dla izy, nie jest tylko zaproszona, moze wejsc w kazdej chwili.
A cenzura to ingerencja w text, likwidowanie niewygodnych postow.

Dawid - Nie 09 Mar, 2008

A za pewnego pracownika z laboratoruim ktory stał sie nagle niewygodnym dla dyrektora i bedzie musial prace zmienic to ja osobicie bede pisal na forum i wyciagal wszystkie nowinki z tego cyrku WCP.Tak nie moze byc i nie bedzie,wszyscy doskonale wiedza o kogo mi chodzi.....pozdro :694:
Mieszkaniec - Nie 09 Mar, 2008

Ja nie wiem. Może coś wiecej?Pozdr, Mieszkaniec
userek2 - Pon 10 Mar, 2008

Tu macie nowa strone poswiecona wylacznie kubalonce. http://kubalonka.wordpress.com
Trolok

administrator - Pon 10 Mar, 2008

userek2 napisał/a:
A cenzura to ingerencja w text, likwidowanie niewygodnych postow.

Jeżeli uchylisz rąbka tajemnicy o jakie posty Ci chodzi to chętnie porozmawiam z Tobą i z użytkownikami forum na ten temat.

Odważna - Wto 11 Mar, 2008

Cicho wszędzie głucho wszędzie... To efekt strachu czy braku argumentów ?

Dawid - Pią 11 Kwi, 2008

Podobno''Dawid i Monika juz nie piszą ''takie slowa umieszczone sa na innym forum.hmmmmmmmmm.Nikt mnie nie uciszyl i nie uciszy nigdy .
miroslaw rzepka - Sro 16 Kwi, 2008

Dawid napisał/a:
hehe widze ze ruszyła batalia na tego czlowieka zwanego dyrektorem(smiech na sali)wyciągajcie dalej syf na swiatlo dzienne,z przetargami prawda >nie wolno panie jakis tam robic przekretow bo kiedys to wyjdzie dalej i co wtedy? Wystarczy jeden telefon do odpowiednich instytucji i juz beda gilgac pan Rz....

Panie Dawidzie, czy mogę prosic o Pana dane tzn. nazwisko, imię i adres?
Moja prosba spowodowana jest wnioskiem Prokuratury Rejonowej w Cieszynie skierowanej do mnie w sprawie podania danych Pana i Pani Moniki w zwiazku z pomawianiem mnie przez Was na tym portalu o przestępstwa.
Dużo Pan mówił o ujawnianiu i jest nareszcie okazja :706: aby Pan ujawnił swoje rewelacje . Jeżeli nie miał Pan do swoich zarzutów podstawy to Prokuratura zajmie się mną, natomiast jeżeli nie .... to... wytłumazą tam Panu co oznacza słowo "POMÓWIENIE"
Co do słów Troloka o prawie prasowym to... zapomniał powiedziec, że reguluje ono zasady pracy dziennikarzy ... a Pan ma taki status?

Przepraszam, że zaczepiłem Pana w ostatnim poście i oczekuje spełnienia mojej powyższej prośby oraz przyjęcia zapewnienia, iz nie wynika ona z mojej ciekawości a jedynie z wniosku ww. instytucji.

No to do ... sądzenia

[ Dodano: Sro 16 Kwi, 2008 ]
monika napisał/a:
Tak rusza Sie temat

Pani Moniko, czy mogę mogę Panią prosić o podanie Pani danych tzn, nazwiska, imienia i adresu. O dane te wystąpiła do mnie Prokuratura Rejonowa w Cieszynie w związu z postawionymi mi przez Pania zarzutami o charakterze kryminalnym.
Po otrzymani Pani danych przekażę je ww instytucji i tam będzie Pani mogła ujawnic swoje rewelacje i jeżeli okażą się uzasadnione Prokuratura zajmie się moją osobą. W przeciwnym wypadku pozna Pani co to "POMÓWIENIE"
Aha! Opisywne przez Troloka prawo prasowe reguluje zasady pracy osób wykonujących zawód dziennikarza, a Pani to dotyczy?
Proszę o spełnienie mojej prośby przyjmując zapewnienie, iż nie wynika ona z ciekawości ale konieczności udzielenia odpowiedzi ww instytucji

Czękam z utęstknieniem

[ Dodano: Sro 16 Kwi, 2008 ]
Dawid napisał/a:

Właśnie jest okazja i to osobiście :706:

Dawid - Sob 19 Kwi, 2008

No to czekam na ten sąd .pozdrawiam :696:

[ Dodano: Sob 19 Kwi, 2008 ]
nie mam obowiazku podawac swoich danych osobowych na forach,a Pan nie ma dowodow na nic wiec po co te grozby?

Kłopotek - Nie 20 Kwi, 2008

Dawid napisał/a:

nie mam obowiazku podawac swoich danych osobowych na forach,a Pan nie ma dowodow na nic wiec po co te grozby?

zgadzam się z Twoją wypowiedzią ale uważam , że nikt z nas nie jest tu anonimowy do końca. jednak jak dojdzie do sprawy to Prorok wyciągnie Twoje dane w całej pełni.

miroslaw rzepka - Czw 24 Kwi, 2008

Dawid napisał/a:

Jakie groźby? Jaki obowiązek? Chyba jedynie obowiązek ujawnienia szwindli .

Widząc, ze pan taki strachliwy to chciałem panu dac szansę ujawnic sobie znane rewelacje o przetargach, sprawach kadrowych itp To pan przecież niedawno mnie straszył ujawnieniem , no to czekam

Ale widzę, ze Pan taki odważny jak dziecko co pluje na przechodnów z 3-go pietra

Pyskowac pod Beczką, dać w mordę małolatowi to pan potrafi ale to nie to samo co wykazać się odwagą cywilną, co?

Trzymaj pan więc z trolokiem bo to partner na pana poziomie i nie próbuj zaczepiać nie ze swojej kasty

[ Dodano: Czw 24 Kwi, 2008 ]
Odważna napisał/a:
Czy ktoś wie dokąd zmierza Sanatorium z jego dyrektorem ?!!!!
Jest coraz mniej dzieci !!!
A może ktoś świadomie dąży do upadłości ?!!!
Ludzie kreatywnie myślący są podobno szykanowani i w miarę możliwości eliminowani !!! Przykładem niech będzie jeden z lekarzy który wylądował w szpitalu z poważnymi dolegliwościami sercowymi !!!
A gdzie jest załoga ?!
Gdzie są związki zawodowe ?!
GDZIE JEST RADA SPOŁECZNA SANATORIUM !!!!!!
Podobno członkami rady społecznej są ludzie z Trójwsi !!! Czyżby obojętny im był los prawie 200 pracowników ?!!!
GDZIE JEST WRESZCIE ORGAN ZAŁOŻYCIELSKI ?! Czyżby wszystko było już zdecydowane i "pozamiatane" ?!!

Jutro jest posiedzenie Rady Społecznej
Zapraszam

[ Dodano: Czw 24 Kwi, 2008 ]
[quote="userek2"]Jesli macie dosc cenzury i wycinania waszych postow, piszcie tutaj, to strona niezalezna. mozecie wstawic swoje posty z uwagami o wcp kubalonka

A takie były świetne idee
Miało nie byc cenzury a co jest? Miało nie byc wycinania i usuwania postów i co? Miałes odszczekiwać niesłuszne zarzuty - Posty usuwasz jak niewygodne, teść zmieniasz jak ci nie pasuje itd jak ktos krytykuje to sie go zawiesi :689: Tępy palant jestes koleś :708:

Mnie to pasuje i skoro taką metodę obrałeś - to ja czuję się zwolniony od czytania twoich bżdzin i odpowiedania na nie

:708:

Jaśko - Czw 24 Kwi, 2008

miroslaw rzepka napisał/a:
Tępy palant jestes koleś

Ostro pojechał tym tekstem:D nawet nie sądziłem, że ludzie dojrzali znają takie teksty. :689:

miroslaw rzepka - Czw 24 Kwi, 2008

Jaśko napisał/a:
Tępy palant jestes koleś

Ostro pojechał tym tekstem:D nawet nie sądziłem, że ludzie dojrzali znają takie teksty. :689:

Jeżeli Cię zbulwersował mój epitet pod adresem troloka/usera to przepraszam
:704:

GlAn - Pią 25 Kwi, 2008

Jesli macie dosc cenzury i wycinania waszych postow, piszcie tutaj, to strona niezalezna. mozecie wstawic swoje posty z uwagami o wcp kubalonka

A takie były świetne idee
Miało nie byc cenzury a co jest? Miało nie byc wycinania i usuwania postów i co? Miałes odszczekiwać niesłuszne zarzuty - Posty usuwasz jak niewygodne, teść zmieniasz jak ci nie pasuje itd jak ktos krytykuje to sie go zawiesi :689:

Ja się zgadzam z tymi słowami. To co się dzieje na tym psełdo forum to wprost śmiech na sali.

Jaśko - Pią 25 Kwi, 2008

Jaśko napisał/a:
Tępy palant jestes koleś

Nie zbulwersował, ale mało kto z dorosłych tak mówi. Takie teksty słyszy sie raczej wśród młodzieży :706:

miroslaw rzepka - Pią 25 Kwi, 2008

Jaśko napisał/a:
Jaśko napisał/a:
Tępy palant jestes koleś

Nie zbulwersował, ale mało kto z dorosłych tak mówi. Takie teksty słyszy sie raczej wśród młodzieży :706:

No to widać jestem młodzież :DDDDDD dzięki za słowa pociechy :690: chyba to najlepsze w ostatnim okresie :DDDDDD

ariel0008 - Pon 28 Kwi, 2008

Od kilku tygodni obserwuję próbę, na szczęście nieudaną i chyba już niebyłą nagonki na dyr. WCP. Sytuację ośrodka znam dobrze. Kiedy kilka lat temu obejmował stanowisko, zastał tam całkowitą ruinę finansową i nie tylko finansową.W ciągu kilku lat jego działania doprowadziły zakład do takiego stanu, że przynosi on ZYSKI,To jest niestety rzadko spotykane w służbie zdrowia.Wnętrze szpitala zostało prawie całkowicie wyremontowane, zakupiono dużo nowego sprzętu. Jest wiele jeszcze do zrobienia, to jasne, ale nie da zrobić się wszystkiego od razu. Szpital jest regularnie kontrolowany przez rade społeczną. Decyzje jakie podejmował, niekiedy kontrowersyjne,mogly nieprzychylnie nastawić ludzi, którzy po prostu pewnych rzeczy nie rozumieją, bądz mieli jakiś zatarg z dyr, itp.W końcu św. Mikołajem to on nie jest i jako człowiek nie musi się każdemu podobać.Podlega krytyce jak każdy inny człowiek, dlatego też używając swego nazwiska odpowiadał na krytyczne czasami uwagi, bądż pytania.Jednakże w Internecie proszę państwa nie jesteśmy do końca anonimowi. Nie można rzucać kalumnii, stawiać niepopartych niczym zarzutów czynów przestępczych- gdzie dowody, gdzie poszkodowani? Nie godzi się lżyć cudzego nazwiska bez ponoszenia za to odpowiedzialności.Haniebna strona internetowa, obrażająca w prymitywny sposób już nie tylko samego dyrektora, ale cały personel/ np . nazywając pracujące tam pielęgniarki pigularami/. Jej administrator powodowany jak wynika z wypowiedzi na forum pobudkami wyłącznie osobistymi bełkocze o pierwszych damach, śledzi użytkowników, miesza w to religię, fotografuje roztocza, itp.
Cóż to za forum, z którego usuwa się niewygodne posty? Co to wogóle jest?
Panie Dyrektorze- brawo za podniesioną przyłbicę, plus dla załogi i wszystkich, którzy Pana bronią. Wielki minus dla bezmyślnego i prymitywnego wichrzycielstwa

Izka - Pią 02 Maj, 2008

"Witam na stronie interesujacych sie uroda, parspektywami, sprawami biezacymi WCPKubalonka. Aktywnosc na stronie bedzie podlegala tylko zasadom netykiety. To strona dla tych ktorym cenzura i likwidowanie postow nie na reke administracji WCP sie nie podoba. "

To cytat z tego śmiesznego forum.
Osobiście trolok mnie tam NIE zaprosił, mimo to parę razy zaglądnęłam i nawet coś napisałam. Zgodnie z netykietą, bo przecież nikogo nie obrażałam, nie używałam wulgarnych słów... I co? wszystkie moje posty zostały usunięte a wejście na forum zablokowane :706: Fajny ten trol no nie? :D

Śmieszy mnie już "walka" tego człowieka z Dyrektorem WCP. Wszyscy wokół się śmieją. Wręcz drwią z niego, jak znów go ktoś nakryje na podsłuchiwaniu po oknem gabinetu, wytykają palcami, jak biega po ośrodku z aparatem, radzą wizytę u psychiatry, inni z politowaniem kręcą tylko głowami mijając go na drodze, kiedy spaceruje z pieskiem...
A on? Dalej uparcie drąży...

Apel do troloka:
człowieku wyluzuj zwieracze, bo nie będziesz miał za wesoło, jak w końcu same popuszczą!!! Wiesz ile to smrodu potem i sprzątania?

Dawid - Pią 02 Maj, 2008

Kiedy Pan mnie widzial Panie Rzepka ze ja pyskuje pod beczką albo bije mlodych?bzdury to Pan moze sobie opowiadac przez sen a nie na forach.pozdrowienia
ariel0008 - Pon 05 Maj, 2008

Dawid napisał/a:

Szanowny Panie Dawidzie,
Pyta Pan Dyrektora, kiedy Pana WIDZIAŁ w mało eleganckiej i niegodnej dżentelmana sytuacji.Otóż wnioskując ze świętego oburzenia, które wręcz bije z Pana postu, myślę, że Pana nie WIDZIAŁ. Może trochę poniosły go nerwy, troszeczkę sie zagalopował.
Byłoby jednak miło z Pana strony, gdyby Pan wrócił do zacytowanego postu pańskiego autorstwa i odpowiedział na pytanie, co Pan WIDZIAŁ. Ano sądząc ze świętego oburzenia, które zaprezentował Dyrektor i kroków jakie podjął, wnioskuję, że nic Pan nie WIDZIAŁ, Szanowny Panie. Mam nadzieję, że teraz Pan WIDZI, że trochę niemiło jest przeczytać takie niepoparte dowodami zarzuty pod swoim adresem w Internecie, na forum , na przykład. Trochę to człowieka / jakby Pan to ujął/ 'gilgocze'. Dobrze by było. gdyby Pan jeszcze WIDZIAŁ, czym Pana zarzut różni się od tego, który postawił dyrektor.
A teraz jak już Pan to WIDZI, to niech pan łaskawie zerknie na swój ostatni post, ten z 2. maja. WIDZI go Pan? Chyba tak, składa się on z dwóch zdań. Proponowałbym drugie z tych zdań zaadresować do siebie.
WIDZI Pan, jak ładnie Pan sam sobie odpowiedział?
Na koniec zaznaczam, że nic mnie nie łączy z dyrektorem, członkiem załogi też nie jestem
Do napisania tego postu skłoniła mnie po prostu rozsądna analiza wymiany zdań obu Panów

No to do WIDZENIA

miroslaw rzepka - Wto 06 Maj, 2008

ariel0008 napisał/a:
Dawid napisał/a:

Szanowny Panie Dawidzie,
Pyta Pan Dyrektora, kiedy Pana WIDZIAŁ w mało eleganckiej i niegodnej dżentelmana sytuacji.Otóż wnioskując ze świętego oburzenia, które wręcz bije z Pana postu, myślę, że Pana nie WIDZIAŁ. Może trochę poniosły go nerwy, troszeczkę sie zagalopował.
Byłoby jednak miło z Pana strony, gdyby Pan wrócił do zacytowanego postu pańskiego autorstwa i odpowiedział na pytanie, co Pan WIDZIAŁ. Ano sądząc ze świętego oburzenia, które zaprezentował Dyrektor i kroków jakie podjął, wnioskuję, że nic Pan nie WIDZIAŁ, Szanowny Panie. Mam nadzieję, że teraz Pan WIDZI, że trochę niemiło jest przeczytać takie niepoparte dowodami zarzuty pod swoim adresem w Internecie, na forum , na przykład. Trochę to człowieka / jakby Pan to ujął/ 'gilgocze'. Dobrze by było. gdyby Pan jeszcze WIDZIAŁ, czym Pana zarzut różni się od tego, który postawił dyrektor.
A teraz jak już Pan to WIDZI, to niech pan łaskawie zerknie na swój ostatni post, ten z 2. maja. WIDZI go Pan? Chyba tak, składa się on z dwóch zdań. Proponowałbym drugie z tych zdań zaadresować do siebie.
WIDZI Pan, jak ładnie Pan sam sobie odpowiedział?
Na koniec zaznaczam, że nic mnie nie łączy z dyrektorem, członkiem załogi też nie jestem
Do napisania tego postu skłoniła mnie po prostu rozsądna analiza wymiany zdań obu Panów

No to do WIDZENIA

Szanowny Panie Arielu i mniej szanowny panie Dawidzie.
Na wstępie chciałbym wyrazić swoje uznanie dla skądinąd słusznego wywodu Pana Ariela (Pana bo używa Pan pisząc o sobie rodzaju męskiego) i uznałbym go za w pełni wyczerpujący czyli nie wymagający żadnych komentarzy, lecz .... z jednym małym zastrzeżeniem dotyczącym może drobnego i banalnego szczegółu jawiącego mi się jako dość istotny.
Muszę tu przyznać, iż ja podpisuję się nazwiskiem i imieniem i dlatego wiadamo o kogo chodzi natomiast pana dawida mogę zidentyfikować tylko z pewną dozą prawdopodobieństwa, na podstawie treści swoich postów, tym samym do końca nie wiadomo o kogo chodzi. Jeżeli dobrze skojarzyłem opisywane przez niego fakty to jest to pewien mieszkaniec osiedla ... blok rodzinny na parterze .... itp.
I tu w sprawie "jeżeli "
Wariant pierwszy: jeżeli moja identyfikacja jest trafna to ja go pijącego piwo pod Beczką w ostatnich kilku latach kilka razy widziałem np. w towarzystwie naszego wspólnego znajomego ŁK. Nie twierdzę, że jest tam stałym bywalcem czy że jego zachowanie było skandaliczne ale widziałem i to co napisałem o pyskowaniu to też widziałem i o młodych też. A co widział pan dawid? a no nic ale pisze....!
Drugi wariant : źle go zidentyfikowałem i to nie ta osoba o której ja myślę , wtedy wystarczy, że on napisze " Panie Rzepka pomyliły się Panu osoby" ten dawid o którym Pan myśli to nie ja i już zarzut nie dotyczy jego. Ja tego zrobić nie mogę bo pan dawid oskarżając o korupcję dość wyraźnie mnie identyfikuje a ja nie mogę powiedzieć, że dyrektor WCP to nie ja.

Rangę zarzutów już Pan świetnie opisał i nie będę się nad nią więcej rozwodził .

Nie mniej jednak chciałbym podziękować za bezstronną opinię

MR

libero - Pon 12 Maj, 2008

Cóż to nowego wypluły nasze kubalonkowe usta prawdy? Nasz Trolok, nasza lokalna pleciuga, skrzyżowanie CSI z managerem roku i arbitrem elegancji!?
Ano proszę państwa, porzuciwszy krucjatę przeciwko papierkom,objawił nam się jako tropiciel absurdu, którego przecież jest książkowym przykładem. Jako twór głęboko absurdalny uśmiercił swoje własne forum dyskusyjne. Poczuwszy się zmęczonym dokonanym przez siebie, wprawdzie szybkim, lecz bolesnym aktem egzekucji,oraz przypominającym picie do lusterka, ględzeniem do siebie zaapelował do wszystkich o zamknięcie jego własnej , NIEZALEżNEJ STRONY INTERNETOWEJ.
No nie, Troloku, trudno o coś bardziej absurdalnego.!
Przecież jako absurdalny przykład knociciela wszystkiego za co się weżmiesz i killera swoich własnych kreacji niechybnie zamkniesz ją sam.
Ach, cóż to za strona!
Cóż za krynica wiedzy wszelakiej, cóż za sensacje na niej objawione!
Chyba nikt do końca życia nie zapomni widoku wstrząsających roztoczy, które ciekawym życiorysu autora strony pozwalają przypuszczać, że jest on umykającym przed papparazzi najsłynniejszym na świecie sprzedawcą odkurzaczy.
Cóż za katharsis dla przeciętnego użytkownika składni języka polskiego, której wzorzec może on znależć między innymi,tuż pod roztoczami.
A ta znajomość języków obcych- te łacińskie wstawki godne Cycerona, "ante bellum","status quo". No, no tęga głowa.
Dziękujemy ci Troloku, że "Catch22" przetłumaczyłeś nam, tępej gawiedzi na język polski
A już zadrżeliśmy z przejęcia, myśląc że chodzi o twoje ciśnienie.
Ale nasz geniusz ma też ludzkie słabości - to ciągłe używanie terminów medycznych, np. menopauza, czy andropauza pozwala sądzić, że to objaw tęsknoty Troloka za minionym bezpowrotnie okresem świetności.
Jest to zdecydowanie nasz ulubiony absurdalny bohater, tropiący absurd.
I tu Troloku mam dla ciebie mały reporterski smaczek., niesamowicie absurdalny!
jego absurdalność można porównać tylko do bombardowania Bolonii, opisanego w przytaczanym przez ciebie "Paragrafie22"/ o pardon, "Catch 22"/
Ale do rzeczy, otóż w pewnym szpitalu pracuje pewna pani- nazwijmy ja dla niepoznaki-Doktor TRZASZCZYK. Ta Pani podobno wystawia różne arcyabsurdalne diagnozy, np;'GARDłO CZYSTE, BEZ ZMIAN-ANGINA'

I to jest Toloku wyzwanie dla ciebie, idż tym śladem, trop absurd-dzielny Yossarianie.
No i koniecznie zamieść zdjęcie.

Dawid - Pon 19 Maj, 2008

Dla Pana Rzepki to ja moge nawet pic piwo z Rydzykiem i nic mnie to nie obchodzi :689: Takie wymyslanie i opisywanie dziwnych sytuacji jest troche smieszne.Ja nie pisze z kim Pan pije piwo pod beczką choc widze bardzo często.Nie moja sprawa.....
libero - Czw 29 Maj, 2008

Troloku, mordo ty moja, ja myślałem, że ty wyzwoliciel ciemiężonych jesteś, żeś ty jakiś Che, albo chociaż Zorro, a tobie chyba rzeczywiście zwieracze puściły i uroiłeś sobie chłopie, żeś ty spec od PR. Ale może masz nawet rację?
Po tym, jak pewna pani, nazywana przez nas umownie doktor TRZASZCZYK/ ta od absurdalnej diagnostyki/ wysłała do różnych około 20 kilo donosów, WCP zostało nawiedzone przez liczne instytucje kontrolujące. Zadna z tych kontroli nie wykazała uchybień w pracy lekarzy ani w zarządzaniu ośrodkiem.
Ach ta pani Trzaszczyk- pożałowania godne mięso armatnie niedowartościowanego, narcystycznego nieuka, firmująca własnym nazwiskiem brednie, podczas gdy Trolok masował sobie własne ego w różnych instancjach, nie biorąc za to odpowiedzialności.
Skompromitowana, doszła do wniosku, że teraz się rozchoruje, Ciężko chora w godzinach pracy, po południu przechadza się po okolicy.
A kto zapłaci za fikcyjne schorzenia pani doktor Trzaszczyk? Ano podatnicy!! Gdyby ta pani zechciałą się wytłumaczyć właśnie podatnikom, ma do dyspozycji tablicę ogłoszeń na terenie ośrodka. Oj chyba nas szybko opuści ta pani, no i pewnie będzie chciała poszukać sobie pracy. I tu się Troloku dobrze spisałeś!!!
Uczyniłeś ją sławną!!! My pośledzimy jej losy i każdemu potencjalnemu pracodawcy pokażemy piątą od góry stronę w google i bez trudu wykażemy współautorstwo pani doktor TRZASZCZYK.
Ośrodek obroni się sam, przeżyje atak świrów.

opiekunka - Czw 26 Cze, 2008

Jako opiekunka dziecka przebywającego na leczeniu w WCP w kwietniu tego roku chciałabym podziękować wszystkim lekarzom i całemu personelowi za miły pobyt. Polecam ten ośrodek każdemu, kto nie ma czasu biegać i robic badań., tam zrobią je rzetelnie, do tego góry i świeże powietrze, czego więcej chcieć?
Jednak nie to skłoniło mnie do napisania tego postu, po prostu przeczesując internet natrafiłam na blog, w którym wyżywa się niejaki Trolok. Przeczytawszy posty Libero i inne powyższe, poukładałam sobie pewne rzeczy w całóśc, Będąc w WCP, w kwietniu uwagę moją i innych matek zwróciła pani doktor o nazwisku Wrzaszczyk/ skąd ta subtelność-Libero?/, która zajmowała się głownie napastowaniem pacjentów i namawianiem ich to tego, by występowali w sądzie jako jej świadkowie w sprawie przeciwko dyrekcji o zwolnienie jej z pracy. Było to niedorzeczne i bulwersujące, poniważ nikt przyjeżdżając do szpitala nie życzy sobie być wciąganym w takie sprawy.Jedna z matek złożyła skargę i była przepraszana przez dyrektora za lekarkę, która ewidentnie sprawiała kłopoty. Robiła wrażenie niezrównoważonej, np. twierdziła, że na polecenoie dyrektora prześladuje ją cała załoga, którą dyrektor następnie też prześladuje itp. Było mi jej żal, jednak lektura tego bełkotliwego blogu zwalnia mnie z jakichkolwiek wątpliwości, mam nadzieję, że sprawa trafi do sądu z powództwa WCP.
Sprawą powinien zainteresowac sie prokurator, chociażby ze względu na zawierające seksualne sugestie wypowiedzi autora skierowane do nieletniej osoby.
Pozdrowienia dla załogi i życzę wytrwałosci